Česťa nás opustil

S hlubokým smutkem a s bolestí u srdce oznamujeme, že náš kamarád, spoluzpěvák, ale hlavně moc hodný a slušný člověk si s námi už nikdy nezazpívá ani nepopovídá. Těžká nemoc ho přemohla 8. července 2017 v odpoledních hodinách. Částečnou útěchou nám je, že se Česťa už netrápí. Naše upřímná soustrast patří jeho sestře a celé rodině, která o něj po celou dobu těžkého období jeho života pečovala.

Aktualizace: Česťovy ostatky budou uloženy v kolumbáriu kněze Ambrože v HK, 3. řada vpravo č. 17B, v půlskříňce. To kdybyste byli na blízkém Ulrichově náměstí a chtěli si Česťu připomenout.

Možnost posledního rozloučení s Česťou bude v sobotu 15. července 2017 od 13 hodin ve Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové.

Kvůli zájmu zpěváků, kteří nejsou členy našeho sboru a chtějí se k nám při rozloučení přidat, uvádíme skladby, které budeme zpívat:

  • Tebe poem (Dmytro Bortňanskyj)
  • Irské požehnání (James E. Moore)
  • Spirit of God (James E. Moore)
  • Pater noster (Zdeněk Lukáš)
  • ev. pro mužský sbor: Svatý Bože, svatý silný (Josef Olejník)

(Noty bohužel z licenčních důvodů veřejně publikovat nemůžeme.)

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.