Pozvání na benefiční koncert Zpíváme pro UNICEF

Vážení přátelé, naši milí příznivci,

v pátek 25. března 2022 Vás srdečně zveme od 19 hodin na benefiční koncert našeho sboru, tentokrát do jedinečného secesního prostředí sálu Muzea východních Čech. Tímto vystoupením jsme se rozhodli připojit k akci Zpíváme pro UNICEF a podpořit tak snahu této organizace pomáhat dětem ohroženým válečnými konflikty. Nebudeme v tom sami, v týdnu od 19. do 26. března 2022 budou pomáhat další desítky sborů na koncertech po celé republice.

Přijďte si poslechnout krásnou hudbu a přispět zároveň na dobrou věc.

Vzhledem k aktuálnímu dění UNICEF rozhodl, že výtěžek z koncertů půjde přímo dětem na Ukrajině.

 

Děkujeme Muzeu východních Čech, že pomáhá s námi.

 

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.