Novoroční pozdrav

Naši milí příznivci,
přestože už nějaký čas nemůžeme zkoušet ani koncertovat, nezahálíme.
Připravili jsme pro Vás nové sborové webové stránky, které se Vám, jak doufáme, budou líbit. Také jsme aktualizovali náš Youtube, kde si můžete poslechnout některé naše skladby.
Jako novoroční dárek jsme dostali pozvánku na Evropský festival duchovní hudby Šumava-Bayerischer Wald, který se bude konat ve dnech 21. 5.–13. 6. 2021, a který by mohl být naším prvním větším návratem ke zpívání, které nám tak chybí.

Na závěr bychom Vám rádi popřáli vše nejlepší do nového roku 2021.

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.