Sborový ples

Sborový ples se koná 8. února 2020 od 20 hodin v Adalbertinu (Československé armády 300, 500 03 Hradec Králové). Cena vstupenky je 200 Kč.

Od pořadatele:

Vážení přátelé,

rádi bychom vás touto cestou pozvali na druhý ročník sborového plesu v Hradci Králové.

Uvědomujeme si, že sborový zpěv má v Hradci velmi dlouhou historii a tradici, a že se na ulicích potkávají zpěváci a absolventi pěveckých těles napříč generacemi. …… a že takových těles v Hradci máme hodně.

Proto jsme si vloni řekli, že by bylo príma náš společný koníček sdílet i jinak, než na prknech koncertních pódií.

Moc dobře víme, že když se sejde velká parta sborových zpěváků, tak to dokážeme pořádně rozjet a o zábavu není nouze až do ranních hodin.

A jinak tomu nebude ani na našem společném plese!

Na programu: soutěže o ceny, zpívání, a taky hodně tančení dokud nám síly budou stačit.

Těšíme se.

Událost na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/2582874318435103/

Vstupenky:
https://hkpoint.cz/cs/kalendar-akci/5833-sborovy-ples?fbclid=IwAR05UdotflgmHQGTvLHFu9IPtJ5D40-uKvOOEqAAB4CAQ58LamUhf55UCvQ

Na plese je vítané, aby si skupiny / sbory / náhodné kolektivy / všichni např. v době pauzy orchestru zazpívali.

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.