Reakce na přímý přenos Adventního koncertu České televize

Děkujeme za všechny ohlasy na naše účinkování při živém vysílání Adventního koncertu České televize 22. prosince 2019.

Těší nás reakce od laické ale i od odborné veřejnosti. Všechny do jedné byly pozitivní, což nás nejen přesvědčilo, že se nám podařilo přispět pro dobrou věc poctivým výkonem, ale dodává nám to i sílu a radost do další práce.

Odkaz na iVysílání České televize: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12597160377-adventni-koncerty-ceske-televize-2019/219562224300004 (naše vystoupení začíná v čase 16:21).

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.