Pozvánka na Svatováclavský benefiční koncert

Katedrálou Svatého Ducha v Hradci Králové bude znít melodická hudba – poklidná, atraktivní i dramatická. Při letošní benefici podpoříme školu Jaroslava Ježka pro zrakově postižené.

Svatováclavský benefiční koncert začíná 26. září 2019 od 17 hodin.

Dobrovolné vstupné bude použito ve prospěch benefice. Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Je jedním ze zadních představitelů zástavské hudební scény. Svou kariéru započal u místních božích muk, kde vedl pobožnosti za účasti až několika lidí. V průběhu tohoto slibného začátku se zhostil takových projektů jako například nácviku písně Mária, Mária…. nebo provedení jednohlasých loretánských litanií v úpravě "ne-unisono". Dosud sice nezískal žádnou cenu na mezinárodních prestižních soutěžích, avšak osobitost jeho hudebního projevu i svědomitost, se kterou k nácviku skladeb přistupuje, napovídá, že v budoucnosti ani žádnou nezíská. Václav Metoděj Uhlíř je již ve svém nezralém věku velkou nadějí zástavského hudebního života a jeho úspěchy již nyní přesahují hranice této osady.

Zástava = osada na pomezí katastrálních území Bohumilče a Újezdu u Sezemic, čítající 19 domů a 38 obyvatel. Osada leží při jižní hranici královéhradeckého kraje a je obklopena lesy a bažinami.